

BeMyBean - Boogie Bean (espresso) 250 g

Ewidentny bestseller espresso od BeMyBean o ogromnym spektrum poprawnego parzenia. W zależności od sposobu zaparzenia bardzo słodka ze średnią goryczką lub słodko-kwasowo-owocowa z delikatną goryczką. Kawa wiele wybaczająca i bardzo wdzięczna. Prosta w parzeniu i dająca dużą przyjemność z picia.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Obróbka: Puleped natural
Wysokość upraw: 750-1100 m n.p.m.
Odmiany: Mondo Novo, Bourbon, Catuai
Profil sensoryczny: czekolada, orzechy laskowe
Przeznaczenie: Espresso, metody klasyczne
Dostępność: brak towaru
BeMyBean - Funky Bean (espresso) 250 g

Funky Bean to sezonowa mieszanka do trzeciofalowego, owocowego espresso. Sprawdzająca się również świetnie w kawach mlecznych dając lekki posmak funky. Skład Funky Bean zmienia się w zależności od dostępności surowca, jednak podstawą jest zawsze wysokiej jakości kawa obrabiana metodą suchą (natural) dająca delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Świetnie sprawdza się również w przelewie typu Moccamaster gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.
Kraj: Gwatemala / Brazylia
Region: Jalapa / Minas Gerais
Obróbka: Nutural / Pulped Natural
Wysokość upraw: 1700 / 1100 m n.p.m.
Odmiany: Catuai, Pache San Ramon, Mundo Novo, Catuai
Dostępność: brak towaru