

LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 250g

Limy Bru to kwintesencja mytej Etiopii. Świeży i kwiatowy aromat jest zaproszeniem do rozkosznej herbacianej zabawy cytrusowych nut smakowych. Słodka i gładziutka rozpływa się w ustach pozostawiając długi i czysty after. Przywodzi na myśl zapach świeżo ściętych kwiatów o wschodzie słońca. Limy uzupełnia genialną serię przelewów Bru naszego Roast Mastera, który wyszukuje dostępne cenowo, ale wyjątkowe sensorycznie kawy. To pozycja idealna do codziennego śniadania lub rozpoczęcia przygody z kawami speciality.
Pochodzenie: Etiopia
Region: Sidamo
Wysokość uprawy: 1900 - 2200 m. n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom
Obróbki: Washed
Data palenia: 5.01.2022
Dostępność: brak towaru
LaCava - Braziliana Espresso 250g

Wybór nowej kawy ziarnistej, która trafi w Twój gust, bywa trudny. Jeżeli lubisz sprawdzony, tradycyjny smak dobrej Arabiki, to kawa Braziliana z pewnością okaże się strzałem w dziesiątkę. Ta wyjątkowa kompozycja brazylijskich ziaren zagwarantuje Ci łagodną rozkosz i przyjemnie nastroi Cię na dalszą część dnia. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Guaxupe, Cerrado
Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m.
Varietal: Mundo Novo, Catuai
Obróbka: natural
Data palenia: 5.01.2022
Dostępność: brak towaru
LaCava - Juicy BRU Filter 250g

NOWE JUICY BRU OD LACAVA!!!
Juicer than ever! W najnowszej odsłonie wracamy do kawy z Afryki. Do Juicy Bru użyto ziaren z Rwandy w obróbce natural. Spodziewaj się niesamowicie soczystego naparu! Rwanda znana jest z owocowych arabik odmiany red bourbon. Dzięki naturalnej obróbce i powolnemu suszeniu możemy doświadczyć w filiżance wystrzałowych nut takich jak śliwka i jabłko, a całość nasycona jest słodyczą kwiatowego miodu i gęstą soczystą teksturą przypominającą sok z żurawiny. Owocowa bomba do codziennego picia!
Kraj pochodzenia kawy: Rwanda
Region: Huye Hills
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Red Bourbon
Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
Data palenia: 9.05.2022
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 dni